tiistai 7. toukokuuta 2013

Family weekend

Torstaina sain taas vieraita Suomesta, kun äiti, iskä ja Emppu saapuivat luokseni! Olimme varanneet torstaiperjantaiyöksi hotellin Nürnbergistä, sillä lento oli vasta puoli yhdentoista maissa illalla Nürnbergin kentällä. Ei tarvinnut sitten edestakaisin ajella Bambergin ja Nürnbergin väliä vaan olimme sopivasti perjantaiaamuna valmiina kiertelemään Nürnbergissä. Tarkoituksenani oli odotella hotellilla Empun ja porukoiden saapumista, mutta päätinkin yllättää heidät ja mennä lentokentälle asti vastaan. Oli kyllä näkemisen arvoiset ilmeet kaikilla, kun peläytin heidät. Iskä ei edes heti tunnistanut mua, vaan luuli Empun peläyttäneen hänet. :D (Ei siis vissiin yhtään samalta näytetä, jos iskäkään ei tunnista?)

Perjantain vietimme siis koko päivän Nürnbergin keskustassa. Emppu oli odottanut shoppailua Saksassa jo ties kuinka kauan, joten mehän kolusimme sitten lähes jokaisen kaupan läpi. Kuten ennenkin oon sanonut, ei tahdo yksi päivä riittää Nürnbergin kaupoilla, vaikka mekin seitsemän tuntia shoppailimme! Söimme porukalla myös paikallisia Nürnbergiläisiä minibratwursteja. Ja tuliaisia unohtamatta: Empulla oli tietenkin pitkä tilauslista suuresta hitistämme "peppurasvasta" eli Saksasta ostetusta Cinder Cremestä. Ensimmäisen kerran sitä olemme ostaneet jo ties kuinka monta vuotta sitten ja nykyään se onkin vakikamaa kaveripiirissämme ja sen ulkopuolellakin. Saksassa käydessä sitä pitääkin sitten hamstrata oikeen urakalla. Tyhjensimmekin yhden kaupan cindercremehyllyn kokonaan. :D

Empun kanssa Nürnbergissä

Siitä muutama peppurasva olkaa hyvä

Illaksi suuntasimme sitten vuokra-autollamme Bambergiin. Veimme iskän ja äitin tavarat hotelliin ja he lähtivät katsastamaan Bambergin keskustan katuja ja pubeja. Emppu ja minä puolestaan jäimme mun asuntolalle katsomaan kavereitteni kanssa Suomi-Saksa lätkämatsia. Sirja ja minä olimme myös lyöneet yhden saksalaisen kanssa vetoa pelin voittajasta, sillä olimme tietenkin satavarmoja Suomen voitosta Saksaa vastaan. Ei se peli kovin lupaavalta näyttänyt, mutta tuli se voitto onneksi sitten lopulta kuitenkin. Eipä tarvi meidän siis kokata! Vastuu on nytten vedon hävinneellä sakulla.

Romantische Hotel Messerschmitt

Menopelimme

Lauantaina oli sitten vuorossa Bambergin esittely. Päivä alkoi hotelliaamiaisella äitin ja iskän hotellilla, Hotel Messerschmittissä aivan Bambergin keskustassa. Siitä jatkoimme perinteisesti hieman kauppoja kiertelemään. Tällä kertaa emme kuitenkaan kiertäneet koko päivää ainoastaan kaupoilla vaan kävimme katsastamassa myös hieman kaupunkia ja syömässä tietty dönerit, jätskit ja vohvelit. Kävelimme vanhassa kaupungissa ja kävimme katsomassa Bambergin tuomiokirkkoa Domplatzilla sekä keväistä Rosen Gartenia. Kirkossa olikin meneillään häät ja Domplatz oli täynnä ihmisiä.


Domplatz

äitin ja iskän kanssa tuomiokirkolla

Vanhaan kaupunkiin mennessä oli tietenkin otettava muutama kuva myös Obere ja Untere Brückeltä. Siltojen välissä olevan Rathausin seinässä on huvittava yksityiskohta: paljas jalka. Yritin selvittää tämän jalan tarinaa, mutta heikoin tuloksin. Se on jonkinlaisena merkkinä historiasta ja Rathausin kalkkimaalauksista. Sen enempää en ymmärtänyt.



Obere Brücke

Untere Brücke

Päätin myös esitellä tulevan muotokuvani, miltä siis näytän palatessani vaihdon jälkeen takaisin kotiin. No toivottavasti pysyy meidän vitsinä vaan tuo Fatlady patsas. :D (En tosin ihmettele vaikka näiden ihanien ja herkullisten jädeannosten jälkeen tolta näyttäiskin..pitäähän niitä nyt varastoon syödä!)



Illalla söimme pizzaa taustalla näkyvässä Salinossa - suosittelen!

Sunnuntaiksi sattui taas kaunis ja lämmin päivä. Harmi, että se oli myös lähtöpäivä. Ehdimme kuitenkin aamupäivän nauttia kaupungista, auringosta ja vaihteeksi myös jäätelöstä. Keskustassa oli meneillään myös maratooni ja sen vuoksi keskustassa olikin erilaista ohjelmaa ja ihmisiä vilisi joka puolella.



Lukkosilta



Erdbeerbecher



Puolen päivän jälkeen olikin sitten aika sanoa heipat. Hieman jäi visiitti liian lyhyeksi ja mielellään olisivat kaikki jääneet vielä pariksi päiväksi. Eipä voi mitään, kaikki hyvä loppuu aikanaan. :) Kiitos kyläilystä ja tuliaisista! <3 Kyllä muuten maistui siideri sitten täydelliselle, kun yhden join vielä sunnuntai-iltana Cinco de mai kemuissa kattoterassillamme!!


Eka siideri kahteen kuukauteen, crowmooor ! <3<3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti