maanantai 15. huhtikuuta 2013

Pari viikkoa suomivieraita!

Viimeset pari viikkoa onkin hurahtanut taas super nopeesti, sillä täällä on ollut kämppä täynnä suomivieraita! Pinja saapui Suomesta toissa viikolla kymmeneksi päiväksi aikaiselle kesälomareissulleen tänne Bambergiin ja sai kunnian olla ensimmäinen vieraani täällä, jjee! :) Koitin miettiä, mitä kaikkea näytettävää oikein keksin Pinjalle kymmeneksi päiväksi, mutta loppujen lopuksi tekemistä olikin niin paljon, että ei juuri kotona keretty oleileen.

Tuliaisia <3

Pinja saapui Bambergiin torstaina ja heti perjantaina suuntasimme viikonloppureissulle Regensburgin kaupunkiin, jossa Pinja oli itse vaihdossa viime kesänä. Saimme yöpyä koko viikonlopun Pinjan saksalaisen Jakob kaverin perheen luona. Viikonloppumme sisälsi Bierbongin pelaamista saksalaisten kanssa, shoppailua, kaupunkikierroksen sekä illastamista yhdessä Jakobin perheen kanssa. Oli kyllä mukavaa vaihtelua hengailla välillä paikallisten kanssa vaihtareiden sijaan. Sai ainakin puhua koko viikonlopun saksaa! Kävimme myös jätskillä Sampon kanssa, joka on tällä hetkellä Vaasasta vaihdossa Regensburgissa.

Jakobin perheen kotitalo

Bierbong!

Dombrowski

Donau


Bayern <3




Sunnuntaina kävimme syömässä tosi herkulliset pasta-annokset!

Leivoimme Pinjan kanssa jälkkäriksi pannaria



Jätksillä Sampon ja Pinjan kanssa


Regensburgin jälkeen mulla oli sitten viisi päivää aikaa esitellä Pinjalle Bambergia. Ehdimme käydä muutamissa bileissä, parissa Stammtischissa, kiertelemässä kaupunkia, kylpylässä sekä tsekkaamassa kaupunkiin rantautuneen tivolin. Pinja oli myös mukana viimeisellä saksan tunnillani, jonne opettajamme oli tuonut mukanaan saksalaisia oluita, leipiä ja leikkeleitä maisteltaviksi. :D Lisäksi Pinja pääsi osallistumaan kanssamme orientaatioviikkojen päättävään International Dinneriin, josta kerron lisää myöhemmin.




Rosengarten

Maistettiin torikeittiöstä krepsit


Andrew and the scandinavian blondies

Jean & Ben



Stammtisch



Bambadoksen kylpylä/uimahalli/vesipuisto (uitiin 1 km!)

Sydämellisesti tervetuloa


Tivolin kummitusjunahan oli pakko testata

Paikalliset oluet ja leivät maisteltavana koulussa :D

Onneksi Pinjan lähtiessä viime lauantaina ei tarvinnut sanoa kokonaan hyvästejä vieraille, sillä Noora saapui vuorostaan perjantaiyönä Bambergiin Ranskasta. IHANAA <3 Ei oltukkaan nähty tosiaan Nooran kanssa neljään kuukauteen!! Noora on nimittäin viettänyt itse koko alkuvuoden vaihdossa Ranskan ja Saksan rajalla Strasbourgissa. Onneksi saimme kuitenkin järkättyä treffit Saksaan vielä ennen Nooran paluuta takaisin Suomeen. Hassua, että meillä täällä lukukausi vasta starttaa ja Nooralla se on jo lähestulkoon ohi. No mutta vuorossahan oli tietenkin uudet bileet, kaupunkikierrokset ja tivolivierailut.

Seeing one of my best friends for the first time in four months! <3


Sirja ja Sam maailmanpyörässä





Tivolissa Norpan kanssa

Liveclub



Kiitos molemmille vierailusta, oli ihan parasta! <3 Vajaan parin viikon päästä saapuukin sitten äiti, iskä ja Emppu! :)

Ps. Postaukset tahtoo vähän venähtää pitkiksi, kun ei kerkeä tarpeeks usein kirjottaa ja kaikki pitää tunkea yhteen ja samaan postaukseen, pahoittelut! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti