keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Pääsiäisviikonloppu

Jee, ihanaa huhtikuun alkua kaikille !! :)

Nyt on pääsiäinen takana. Melko nopeesti se hurahtikin, kun tekemistä oli joka päivälle. Monelle vaihtarikaverille pääsiäinen oli todella tärkeä juhla ja osa lähempää tulleista lähtikin viettämään sitä kotiinsa perheen kesken. Erityisesti jenkkiläiset, jotka eivät pitkän välimatkan vuoksi tietysti voineet kotiinsa lähteä, kaipasivat paljon perhettään ja ystäviään. Heille pääsiäinen merkitsi enemmän kuin esimerkiksi mulle itselleni. He kävivät sunnuntaina kirkossa, tekivät joitain pääsiäisrituaalejaan ja valmistivat yhdessä jenkkiläisen pääsiäisaterian. Itse huomasin pääsiäisen olemassaolon lähinnä muutamista koristemunista saksalaistalojen pihapuissa sekä siitä, että kaupat eivät olleet auki kuin lauantaina. No, kyllä mullekin suklaa maistui ja kokkasimme me suomalaisten kesken myös sunnuntaina pääsiäislounaaksi kanaa, riisiä ja salaattia.

Meidän herkullinen, "suomalainen" pääsiäislounas.

Diana ja Eero kokkailemassa

Torstaina pääsiäsloman alun kunniaksi meillä oli jälleen torstaiseen tapaan Stammtisch Lewinskyssä. Tällä kertaa hengasimme koko illan ainoastaan Lewinskyssä, sillä pääsiäisen vuoksi baarit menivät kiinni jo puoliltaöin, eikä olisi ollut järkeä lähteä enää muualle. Tai oikeastaan Lewinsky ei ainakaan mennyt kiinni kahdeltatoista, vaan ainoastaan musiikki lakkasi soimasta. Baarissa sai kuitenkin istuskella vielä parikin tuntia. No mikäs siinä, kyllä sitä hauskaa oli hyvässä seurassa ilman musiikkiakin.

Oli hauskaa Hazelin ja Benjaminin kanssa :D

Mukavia poitsuja, sveitsiläinen Jean-Noel ja jenkkiläinen Andrew

Perjantaina olimme Hafenrundfahrtilla eli jokilaiva-ajelulla Regnitz-joella. Laiva lähti ihan tuosta Bambergin keskustasta ja se oli hyvin samantapainen, millä esimerkiksi Näsijärvellä voisi risteillä. Alakerrassa sisätila, pieni ravintola ja ylhäällä tietenkin kattoterassi ja kansipaikat. Ilma ei vielä ollut kovin suotuisa ulkona istuskelulle, joten tällä kertaa jouduimme tyytymään vielä sisäpaikkoihin. Myös maisemat olivat vielä kovin harmahtavia, joten ehkä on mentävä kesällä uudelleen nauttimaan auringosta ja kauniimmista maisemista.

Regnitz-joelta

Innokkaina menossa kanaaliin.

Lauantaina olikin sitten vuorossa ekskursio Mücnheniin! Lähdimme vaihtareiden ja tuutoreiden kanssa jo ennen kahdeksaa Bambergista ja matka kesti semmoiset kaksi ja puoli tuntia bussilla. München on Saksan kolmanneksi suurin kaupunki reilulla 1,4 miljoonalla asukkaallaan ja se on myös Baijerin osavaltion pääkaupunki. München tunnetaan mm. vuotuisasta Oktoberfest-olutjuhlasta (harmi ettei satu vaihtoajalle!), maailman suurimmasta Hofbräuhaus-olutravintolasta/oluthallista sekä jalkapallojoukkue FC Bayern Münchenistä.

Tuutorit eivät olleet järjestäneet meille mitään ohjelmaa Müncheniin, vaan kaikki saivat taas mennä oman mielensä mukaan. Huono juttu sinänsä, sillä kukaan meistä ei tuntenut kaupunkia ollenkaan, eikä oltu tajuttu tutustua mahdollisiin käynnin arvoisiin paikkoihin etukäteen. Meille ei myöskään osunut todellakaan paras mahdollinen päivä matkustaa Müncheniin, sillä siellä oli ihan muutama muukin meidän lisäksi! Ensinnäkin oli pääsiäislauantai ja ainut päivä, jolloin kaupat olivat auki. Ja toiseksi, illalla oli Bayern München vastaan Hamburg futisottelu, joten innokkaita faneja pursusi joka paikasta. Päädyimmekin vain kävelemään porukalla ympärikaupunkia. Ja en, en käynyt yhdessäkään vaatekaupassa! Sen sijaan kiersin koko päivän (tyytyväisenä) nähtävyyksiä muiden kanssa. Näkipähän ainakin kerrankin kaupungista muutakin kuin sen ostosmahdollisuudet.


Erasmuslaisia Münchenissä

München Rathaus

Lisa :)

Tarkoituksenamme oli käydä Deutsches Museumissa, mutta jono oli niin pitkä, että päätimme suosilla käydä ennemmin katsastamassa Englischer Gartenin. Englischer Garten on yksi huomattavimmista puistoista Münchenissä ja myös yksi Euroopan suurimmista kaupunkipuistoista. Kuten moni muukin paikka, näyttäisi myös Englischer Garten varmasti paremmalta kesällä.


Jonoa Deutsches Museumille.

Matkalla törmäsimme jokisurffareihin, whaat!?

Englisch Garten

"Allu & Jonttu"



Kävimme tietenkin myös siellä maailman suurimmassa Hofbräuhaus-olutravintolassa! Olihan se toooosi iso ja aivan tupaten täynnä litran oluttuoppeja juovia futiskannattajia! Metelikin oli sitten sen mukainen, sieltä sun täältä kuului oman joukkueen kannatushuutoja ja jokaiseen huutoon oli tietenkin vastattava oman joukkueen huudolla.

Hofbräuhaus - pakollinen nähtävyys Mücnhenissä


Hofbräuhaus - yläkerta

Sunnuntaina teimme siis päivällä suomalaisten kesken pääsiäislounasta. Illalla oli sitten vuorossa vielä "1. Bamberger Clubnacht". Tämä oli tämmöinen neljä yhden hinnalla klubiyö! Yhdellä pääsylippurannekkeella sai vapaasti kiertää neljässä eri baarissa illan aikana. Baarien välillä kulki muutaman minuutin välein ilmainen bussikuljetus. Olimme liikkeellä taas tuttuun tapaan vaihtariporukalla ja pari tuutoriakin oli mukana. Kävimme kahdessa baarissa (Ludwig ja Morph Club) ja molemmat oli kyllä aivan täynnä. Ja huom, ostin vapaaehtoisesti kaljan! :D

Sotiris ja Michel

Minä, Fiona, Hazel, Diana, Andrew, Annette, Kathrin ja Hannah

Sellainen oli pääsiäinen tänä vuonna! Ehkä ensivuonna ollaan sitten taas auringon ja lumihangen keskellä. :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti